Ofte Stilte Spørsmål (FAQ)

Q: Hva er deres grunnverdi?
A: Radikal Frihet – Total frihet til egne valg, verdier og handlinger så langt det ikke krenker andres frihet. Frihet i denne forstand betyr også å følge samfunnets lover og regler og vi oppfordrer ikke til lovbrudd, men ser frihet i ufrihet, samtidig som vi er bevisste på at det er feilaktige mennesker som styrer samfunnet. Satanisk Samfunn ønsker ikke å ta standpunkt over andre faktorer ettersom vi vil stå nøytrale politisk, ideologisk og spirituelt, men heller forbli en paraplyorganisasjon for alle norske satanister. 

Det er mange variasjoner på satanisme og hva vi legger i det. Naturlig nok vil vi mennesker tilpasse vårt syn på verden og livet til hver enkelts situasjon. Det er flere ting vi er uenige om, men denne radikale friheten er en ting som forener oss.

Q: Så dere er bare pasifister?
A: Som hovedregel vil vi mene at vold ikke er løsningen, ihvertfall ikke uprovosert. Jesus prøver å fortelle oss om å “vende det andre kinnet til”, men det gjør ikke vi. Selvforsvar er helt nødvendig for overlevelse, både som individ og gruppe. Angriper du oss, forsvarer vi oss. Det er allikevel viktig å påpeke at vi aldri oppfordrer til å eskalere vold, selv om individer kan bli sinte og irrasjonelle.

Q: Hører alle Satanister på metalmusikk og kler seg svart?
A: Nei, mange stereotyper for satanister er ikke sanne. Mange er helt vanlige folk og kler seg som de vil. Mange av oss liker riktignok svarte klær og metalmusikk, men ikke alle.

Q: Er satanister farlige og brenner kirker?
A: Nei, nok en stereotype. Satanister er helt ærlige på at vi er feilaktige og kanskje fordi vi er så tolerante at vi er åpne med våre feil, men farlige er vi ikke. Brenning av kirker eller andre bygninger har vi aldri godtatt og vil ikke oppfordre noen til. 

Q: “Mange” satanister er høylytte og lager mye bråk, “mange” er også frekke og drikker mye. Er de velkomne hos Satanisk Samfunn?
A: Akkurat som i kommentarfelt på internet, blir noen få lagt veldig merke til. De aller fleste satanister er svært rolige mennesker som nyter livet i fred og ro. Vi mener et mennesker er mennesker og vil alltid være det. Det betyr feilaktige på alle ulike måter. Noen drikker mye, noen frekke, noen ensomme, noen fattige, men alle har sine utfordringer, uansett hvilken retning man har hatt i livet. Vi mener at all asosial oppførsel er negativt, men stammer fra vår feilaktige natur og vi godtar det, like mye som vi godtar de stille lesehestene blant oss du aldri ser.

Q: Hva slags mennesker er tillat hos Satanisk Samfunn?
A: I utgangspunktet alle som ønsker det og som føler seg hjemme her. Det vi ikke tillater er folk som ytrer meninger som strider med våre synspunkt og som ønsker å “representere” oss og samtidig ødelegge vårt rykte (f.eks. Kirkebrennere er IKKE satanister i våre øyner).

Q: Støtter Satanisk Samfunn LHBT personer?
A: Kort sagt, ja. Vi har ingen mening om LHBT spesifikt i seg selv, men står for radikal frihet over alt. Dette er vårt aller viktigste standpunkt og mener at å krenke andres frihet er å gi opp sin egen. Vi støtter derfor alle legninger som finnes i dag og i fremtiden som involverer myndige individer i stand til å gi samtykke.  

Q: Dreper dere barn og geiter og bader i blod?
A: Mange meninger og satanister kommer fra “den sataniske panikken” i USA på 80- og 90-tallet. De er i stor grad oppdiktet av konservative kristne og helt udokumenterte. Enkelte tilfeller av drapspersoner har kalt seg satanister gjennom tidene, men Satanisk Samfunn tar sterk avstand til slike individer. Å ta et liv er å krenke en annens frihet.

Q: Så blod er ikke del av deres seremonier?
A: Enkelte kan mene at slikt er del av noen ritualer som kan fra psykologiske effekter, men da alltid dyreblod. Sataniske Samfunn har ikke blod i sine offisielle seremonier.

Q: Hva med himmelen og helvete?
A: Akkurat som gud og satan, er tro som dette individuelt om man tror på eller ikke. Om man tror på en ekte Satan og et helvete vil du kanskje identifisere deg som teistisk satanist og du er like velkommen under vår paraply. De fleste satanister tror allikevel ikke på helvete, men vi fleiper ofte med at “vi endre dit alle sammen uansett”.